Barnebursdag trenger ikke å være så dyrt

26937701_10156625948130730_2074041069_oDet nærmer seg bursdagsfest for jubilanten vår Josefin ❤

Josefin blir hele 10 år i år og det skal vi selvsagt feire med pomp og prakt! Hun som de fleste andre barn bryr seg fint lite om pynten på bordet og hvor den blir holdt. Så lenge bestevennene kommer og der er popcorn er festen en suksess for henne.

Det er jeg som tar av med klipp og lim, temamuffins og egne etiketter til brusflaskene. Og om ungene nevner et spesielt tema de skulle ønske får jeg ekstra mye gleda av planleggingen. Dette har utelukkende med at dette er MIN hobby og ungene lar mamsen styre seg i fred. Kanskje de gjør det for å bevare husfreden litt også *hihi. Jeg elsker å dandere, lage til selskap og pynte, men jeg bruker aldri mye penger på det, faktisk tror jeg at jeg bruker mindre enn de fleste på bursdager.

Jeg syns det tar litt av med bowling- og lekelandbursdag, leie av hoppeslott osv. Hva skjedde med god gammeldags hjemmebursdag? Er det blitt for kjedelig for dagens barn? Eller har tidsklemma tatt oss foreldre helt?

Jeg ønsker å vise at det går an å gjøre ting rimelig og enkelt. Og at det er like bra. Dette brenner jeg virkelig for!

Jeg synes det er synd om det blir så vanlig å ha store påkostede selskaper at det oppleves som et press for andre. Jeg har selv vært en av dem som må spare i månedsvis for å holde et nøkternt lite selskap, og det henger nok litt igjen ennå. Bowling og Lekeland kunne jeg bare glemme. Men jeg lærte meg noen små triks, og fikk faktisk mye skryt for de flotte selskapene jeg ordnet også. Alt dette uten at det kostet skjorta.

Jeg mener ikke at man ikke skal gjøre ting fordi det finnes andre som ikke har råd. Man skal gjøre det som passer for seg og sin familie. Jeg sier bare at jeg ikke vil være den som driver det. Jeg vil være den som gjør det litt lettere for andre å si nei til lekehaller og poser med godterier som skal sende med hjem. Jeg vil prøve å vise et annet alternativ som med litt planlegging kan være et billigere alternativ og gjør at den store dagen blir så spesiell som du skulle ønske at den ble ❤

Fram i mot Josefin sin bursdag kommer jeg til å vise hvordan jeg lager til en billig bursdag hjemme hos oss som jeg vet at gullet mitt kommer til å elske 🙂

Mine første tips for et rimelig, men supert hjemmeselskap er :

  • Josefins bursdag er i Mars, det betyr at jeg begynner tidlig å planlegge. Da slipper jeg å gå i fella med å stresshandle uten å kunne sjekke prisen:)
  • Invitasjonene lager vi som oftest selv, så da må jeg booke tid med den travle 9 åringen min og det er nesten det vanskeligste.
  • En annen ting er å ikke sammenligne kaken din med de fansy kakene andre måtte servere. Jeg sammenligner feks ikke mine grammatikkunnskaper med min kjæres, jeg spør han heller om hjelp til å rette det jeg skriver. Man kan ikke være god på alt og det er viktig å lære seg å spørre om hjelp 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s